Bölüme Özel

MİSYON

Nükleer tıp alanı ile ilgili her konuda klasik bilgi, deneyim ve birikimlerimize güncel ve modern bilgi ve teknikleri de katarak evrensel değerler ışığında tıp fakültemiz öğrencilerine, Nükleer tıp araştırma görevlilerimize ve rotasyona gelen öğretim elemanlarına

-Çağdaş standartlarda nükleer tıp eğitim ve öğrenimi vermek
-Üstün nitelikli bireyler yetiştirmek
-Bölümümüzde nükleer tıp tanı ve tedavi yöntemlerini başarılı biçimde uygulamak
-Eğitim ve hastalara hizmet alanlarındaki üretimimizi toplum yararına sunmaktır

VİZYON
Gazi  Nükleer Tıp Ana Bilim Dalının vizyonu ulusal ve uluslararası ortamlarda her platformda bu ana bilim dalında daha önce bulunmuş veya çalışıyor olmaktan övünç duyulan, verdiği eğitim ve öğretim, hasta ve hastane hizmetleri, üreteceği bilgi ve yapacağı araştırmalarla ülkemizin önde gelen, birçok konuda referans gösterilen çağdaş bir merkez olma konumunu sürdürmek ve yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelere paralel  ileri hedeflere ulaşmaktır.

NÜKLEER TIP
Nükleer Tıp Nedir?

Nükleer Tıp sıvı, katı ya da gaz formda radyoaktif kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilen, moleküler düzeyde görüntüleme ve tedavi bilimi olarak tanımlanır. Nükleer Tıp Bölümü’nde gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde hastalıkların ileri tanı ve tedavisi mümkün olabilmektedir.

Genel Bilgiler
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı, Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin kuruluşundan 10 yıl sonra 1989 yılında kuruldu. Bölümümüz, ülkemizde Nükleer Tıbbın önde gelen referans merkezi olmasının yanında, önemli bir eğitim ve araştırma merkezidir. Bölümümüzden şimdiye kadar 27 nükleer tıp uzmanı mezun olmuştur.

  • GEHC (General Electric Healthcare) ile yapılan eğitim anlaşması ile merkezimiz Orta Doğu ve Türkiye’de yer alan merkezlerin eğitim sorumlusu olmuştur.
  • Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı ayrıca Nükleer Tıp eğitiminde UEMS (European Association of Medical Specialists) akreditasyonuna sahiptir.

nükleer tıp belge-1

 

Deneyimlerimiz

• Bölümümüz, 40.000’in üzerinde PET/BT görüntülemesi, 9.000’in üzerinde PET/MR görüntülemesi ile onkolojik görüntüleme alanında oldukça deneyimli bir merkezdir.

• Bölümümüzde 2014 yılından itibaren onkolojik görüntülemede 18F-FDG dışında prostat kanseri hastalarında 68Ga-PSMA ve nöroendokrin tümör hastalarında 68Ga-DOTATATE görüntülemeleri yapılmaktadır.

• Bölümümüzde 5.000’in üzerinde 18F-FDG PET/MR beyin görüntülemesi yapılmış olup, bunların içinde nörodejeneratif hastalıklar açısından ve epilepsi cerrahisi öncesi değerlendirilen yaklaşık 2500 hasta bulunmaktadır.

Türkiye’nin İlkleri

• 2004 yılında Türkiye’nin ilk PET/BT sistemi bölümümüzde kurulmuştur.

• 2011 yılında ülkemizde ilk DatScan (dopamin reseptör SPECT) görüntülemesi bölümümüzde gerçekleştirilmiştir.

• 2015 yılında Türkiye’nin ve bölgenin ilk hibrit PET/MR sistemi kurulmuştur.

• 2015 yılında Türkiye’de ilk Amiloid Beyin PET incelemesi bölümümüzde gerçekleştirilmiştir.

background image