Çocuk Cerrahisi

Genel Bilgi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı, 1985 yılında Dr.Nuri Kale tarafından bu bölüme atanması ile kurulmuştur. Bölümümüzün kurulmasını müteakip iki yıl Muhittin Ülker Acil ve Travmatoloji Hastanesi bünyesinde hizmet vermiş, 1987 yılında bölümümüzün halen hizmet vermekte olduğumuz Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Beşevler Yerleşkesi'ne taşınmıştır.

Çocuk ürolojisi bölümü 1995 yılında Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı bünyesinde Dr. A.Can Başaklar tarafından kurulmuştur. Bir poliklinik, iki ameliyathane ve 16 yataklı bir yatan hasta ünitesinde hizmet verilmektedir. Ayakta tedavi ünitesinde ayrıca anorektal manometri ve ürodinaminin yapıldığı motilite laboratuvarı ve ultrason ünitesi bulunmaktadır. Bölümümüz hizmet ve eğitim veren 4 profesör ve 2 yardımcı doçent ile 8 çocuk cerrahisi asistanından oluşmaktadır. Yıllık ameliyat sayısı 3000'in üzerindedir.

Emekli Doktorlarımız

Prof.Dr.Nuri Kale