Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı Tarihçesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi  Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı içinde  1997 yılında tek öğretim üyesi ile Öğretim Görevlisi .Dr.Buket Dalgıç tarafından kurulmuştur. Dr.Buket Dalgıç 1999 yılında Doçent ünvanını aldıktan sonra yan dal eğitimi vermeye başlamıştır. İlk yan dal asistanı 2004 yılında başlayan Dr.Sinan Sarı , ikinci yan dal asistanı 2006 yılında başlayan Dr.Ödül Eğritaş Gürkan olup, eğitimlerinin sonunda  Bilim Dalı’mızda akademik kadroya katılmışlardır. Şu anda Bilim Dalı’mız Prof.Dr.Buket Dalgıç , Prof.Dr.Sinan Sarı ve Doç.Dr.Ödül Eğritaş Gürkan  olmak üzere üç öğretim üyesinden oluşmakta ve Bilim Dalı Başkanlığı’nı  Prof.Dr.Buket Dalgıç yürütmektedir.

2020 itibari ile 23 yıllık bir tarihi olan Bilim Dalı’mızda toplam 9 çocuk gastroenteroloğu eğitimini tamamlamış olup, halen eğitim sürecinde olan   2  çocuk gastroenteroloji uzmanlık öğrencisi mevcuttur.Bu yıl bölümümüzü tercih edip kazanan   1 uzmanlık öğrencisi de henüz aktif çalışmaya başlamamıştır.

Bilim Dalı’mızdan Çocuk Gastroenteroloji uzmanlık diploması alan hekimler;

Prof.Dr.Sinan Sarı

Doç.Dr.Ödül Eğritaş Gürkan

Doç.Dr.Ayşegül Bükülmez

Doç.Dr.Zeren Barış

Dr.Zeliha Demirtaş

Dr.Neslihan Gürcan Kaya

Dr.Neslihan Ekşi Bozbulut

Dr.Hakan Öztürk

Dr. Demet Teker Düztaş

Dr.Kamercan Ceylan’dır

Eğitimini tamamlayanlar içinden ikisi halen Bilim Dalı’mızda ,  üçü farklı kurumlarda olmak üzere 5’i akademik unvan kazanmış olup  üniversite ve eğitim hastanelerinde görev  yapmaktadır.

Bilim Dalı’mız  karaciğer, mide/bağırsak, pankreas hastalıkları konusunda Türkiye’nin sayılı referans merkezlerinden olup, tanısal ve girişimsel işlemleri üst düzeyde gerçekleştirmektedir. Bu nedenle poliklinik ve servis hasta hizmetini yoğun olarak sürdürmekte, alanımız gereği karaciğer nakli gibi multidisipliner izlenmesi gerekli hastaları da izlemektedir.

Genel çocuk sağlığı ve hastalıkları yanısıra alanımıza özel teorik ve pratik eğitimin sürekliliği zengin hasta profili ile desteklenmektedir.

Bireysel ve ekip olarak bilimsel çalışmalarımız yanında ulusal ve uluslarası çok merkezli projelerde öncülük etmektedir  veya katılım sağlamaktadır.

background image