Çocuk Nöroloji Bilim Dalı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı Tarihçesi

Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı 1993 yılında Prof.Dr Kıvılcım Gücüyener tarafından kurulmuş olup 1995 yılında  Prof.Dr.Ayşe SERDAROĞLU’nun katılımı ile birlikte eğitim öğretim ve hasta izlemi hizmetleri devam etmiştir. Çocuk Nöroloji Bilim Dalına  2006 yılında Prof.Dr. Ercan Demir, daha sonrada sırayla Prof.Dr.Tuğba Hirfanoğlu, Prof.Dr.Ebru Arhan ve Dr. Öğretim Üyesi Esra Serdaroğlu’nun katılımları ile de daha kapsamlı ve kaliteli hizmet vermeye başlamışlardır. Çocuk Nörolojisi bölümünde poliklinik hizmetleri yanı sıra yatan hastalara da bakılmakta, hastalara gelişim testleri yapılmakta, rutin EEG, Uzun süreli video-EEG , EMG, Uyarılmış Potansiyeller ve Polisomnografi (PSG)  uygulanmaktadır.  Rutin EEG laboratuvarı 1995, Video-EEG laboratuvarı 1997, EMG ve Uyarılmış Potansiyeller Laboratuvarı 2014 yılında  ve PSG-video-EEG Ünitesi 2016 yılında hizmete başlamıştır.

Bölümümüzde Tıp fakültesi öğrenci eğitimi, pediatri asistanlarının eğitimi ve çocuk nörolojisi yandal eğitimi verilmektedir. Yandal eğitimi 2000 yılından beri devam etmektedir. Türkiye’nin bir çok Üniversitesi’nden Erişkin Nörolojisinden rotasyon asistanları gelmekte ve özellikle EEG okuma eğitimleri verilmektedir.

Çocukluk çağı nörolojik hastalıklarının tümüne tanı ve tedavi verecek bilgi, deneyim ve teknik olanaklarımız mevcuttur.