COST TD1104

Biyofizik Anabilim Dalı Doktora Programı öğrencisi Alaaddin COŞKUN’un tez çalışması, yürütücülüğünü Dr. Ayşe Gülnihal CANSEVEN KURŞUN’un yaptığı 01/2015-03 kodlu “Elektroporasyon yöntemiyle Melanoma tedavisinde kullanılan doksorobicinin sitotoksititesinin arttırılması” başlıklı BAP projesi ile Gazi BAP tarafından desteklenmiş ve proje 07.03.2017’de tamamlanmıştır.

TUBİTAK COST (European Cooperation in Science and Technology) Aksiyonu MC (Management Committee) üyesi olmak üzere, Biyofizik Anabilim Dalı tarafından, 14.05.2015 tarihinde,bu tez projesi ile başvurulmuş ve 09.06.2015 tarihinde “COST TD1104 Electroporation-based Technologies and Treatments” aksiyonuna MC Türkiye üyesi (Türkiye’den Yönetim Kurulu Üyesi) olarak Dr. Ayşe CANSEVEN KURŞUN, MC Substitude (Türkiye’den Yönetim Kurulu Yedek Üyesi) olarak Dr. Meriç Arda EŞMEKAYA atanmıştır.

European Union  / COST TD1104 Action  ‘Electroporation-based Technologies and Treatments’ başlıklı proje 09.04.2016 tarihinde sonlanmıştır.

COST projesi kapsamında  Biyofizik Anabilim Dalı’nca gerçekleştirilen  Yönetim Kurulu Toplantısı, Kongre ve Kurs Katılımları ve Yayın bilgileri aşağıdadır :

Yönetim Kurulu Toplantısı

06-10 Eylül 2015 tarihlerinde, Portoroz – SLOVENYA’da yapılan  “COST TD1104 Action MC (Yönetim Kurulu) Toplantısı” ile “1st World Congress on Electroporation and Pulsed Electric Fields in Biology, Medicine and Food & Environmental Congress” toplantılarına, COST desteği ile, Türkiye’den Yönetim Kurulu Yedek Üyesi olarak Dr. Meriç Arda EŞMEKAYA katılmıştır.

Kongre ve Kurs Katılımları

Gazi Biyofizik’ten Uzman Dr. Meriç Eşmekaya ve Doktora öğrencisi Aladdin Coşkun,  COST TD1104 Action tarafından Slovenya’nın Ljubljana kentinde 15-21 Kasım 2015 tarihleri arasında düzenlenen ‘’Electroporation based  technologies and Treatments International SCIENTIFIC WORKSHOP and POSTGRADUATE COURSE’’ çalıştaya, COST  tarafından sağlanan burs (2 kişi tam destek) ile katılım gerçekleştirmiştir.

Ljubljana, Slovenya’da “Electroporation based Technologies and Treatments” konusunda eğitim alan ekip aynı zamanda 2 sözlü sunum gerçekleştirilmiş olup, International Scientific Workshop’ta sunulan aşağıdaki çalışmaların herbiri, 5 ECTS kredisi ile kredilenmiştir.

• Meric Arda Esmekaya, Handan Kayhan, Ayse G. Canseven, 2015. “Effects of Applied Voltage on Electropermeabilization of SH-SY5Y Neuroblastoma (NB) and MCF-7 human breast carcinoma cells”
  • Aladdin Coşkun, Handan Kayhan, Ayse G. Canseven, 2015. “Change in propidium iodide (PI) fluorescence intensity of MEC- 1 Cells due to treatment with microsecond electric pulses

Yayınlar

Meric Arda Esmekaya, Handan Kayhan, Munci Yagci, Alaaddin Coskun, Ayse G. Canseven (2016). Effects of Electroporation on Tamoxifen Delivery in Estrogen Receptor Positive (ER+) Human Breast Carcinoma Cells. Cell Biochemistry and Biophysics, 75 (1), 103-109.

Meric Arda Esmekaya, Handan Kayhan, Alaaddin Coskun, Ayse G. Canseven (2016). Effects of Cisplatin Electrochemotherapy on Human Neuroblastoma Cells. Journal of Membrane Biology, 249(5):601-610.