Fakültemiz Dijital Tıp Eğitimi Uygulamaları Kurulu, ‘Dijital Dünyada Tıp Eğitimine Eğitici ve Öğrenci Gözüyle Bakış’ konulu sempozyuma ev sahipliği yaptı.

Tıp doktorları, akademisyenler, öğrenciler ve sektörün uzmanlarının katıldığı sempozyuma ilgi büyüktü. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ABD Çocuk Kardiyoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula, gelişen teknolojiyle birlikte tıp eğitiminin de hızla değişim gösterdiğine işaret ederek, bununla birlikte hekimlerin de ihtiyaçlarının değiştiğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Kula, eğitimin profesyonelleri olarak akademisyenlerin, kişisel gelişim faaliyetlerini kesintisiz sürdürerek yeni eğitim yöntemleri konusunda kendilerini güncel tutmak zorunda olduklarına vurgu yaparak, bu sempozyumu tıp öğrencilerinin yeni dijital teknolojilere nasıl baktıklarını görme, onlara yeni teknolojileri bizzat test etme imkanı sağlama ve ülkemizde yeni kullanıma giren dijital teknolojileri tanıtma amacıyla düzenlediklerini ifade etti.

Tıp Eğitimi ve Bilişim Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işıl İrem Budakoğlu ise, Gazi Tıp Fakültesinde ilk kez dijital eğitim ve uygulamalarıyla ilgili hem eğitici nitelik taşıyan hem de öğrenciler ile sektörü bir araya getiren bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ve yeni dijital teknolojileri tıp fakültelerine adapte etmek bakımından sempozyumun önem arz ettiğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Budakoğlu, ABD olarak TÜBİTAK ile proje yürüttüklerine değinerek, animasyon tabanlı uzaktan eğitimli dijital ortamlar çalışmasına hem öğrencilerin hem de akademisyenlerin büyük ilgi gösterdiğini ve bu projenin kapsamını daha da genişletmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.