Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanlığı her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarla birlikte organ nakli için çağrıda bulundu. 3-9 Kasım Organ Bağışı Bilinçlendirme Haftası dolayısıyla Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinliğe hastanemizde karaciğer nakli olan çocuk hastalar ve aileleri katıldı. Organ bağışı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinlikte aileler ve doktorlar bu sosyal etkinliğin çıktısının daha fazla bağışçı olması gerektiğini söylerken ‘her bağış yeni bir hayat’ dedi.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Buket Dalgıç ülkemizde organ nakli bekleyen çok sayıda hastanın olduğunu söylerken organ nakli sayısının istenen düzeyde gerçekleşmediğini, nakil operasyonları sayısının da olması gerekenin çok altında olduğunu ifade etti.  Her yıl Organ Bağışı Haftasında üniversitemiz hastanesinde karaciğer nakli yaptığımız çocuk hastalarla, çocukların aileleriyle ve tedavi sürecindeki sağlık ekibi ile buluşuyoruz diyen Prof. Dr. Buket Dalgıç bu sosyal etkinliğin en büyük amacının toplumda farkındalık yaratmak olduğunu ifade etti. Organ naklinin hem mucizevi bir tedavi olduğunu hem de organ bağışı için geride bekleyen pek çok hastanın olduğunu hatırlatmak için böylesi bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Dalgıç canlı vericilerin sayısının nakiller için yetersiz olduğunu ve kadavradan organ nakli oranının artması gerektiğini vurguladı.

Gazi Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Merkezi Müdürü, Üniversitemiz Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Aydın Dalgıç da organ naklinin zor bir süreç olduğunu ve organ bekleyen yüzbinlerce çocuk olduğunu söyleyerek “Tüm toplumu organ bağışı konusunda bilinçlenmeye davet ediyorum” dedi.

Öğretmen bir hasta yakını kızının karaciğer nakli olduğunu belirtirken “Gazi benim hastanem. İyi ki hastanemiz, iyi ki doktorlarımız var. Bütün doktor hocalarıma, bütün sağlık personeline yeniden bize hayat verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinlikte halkoyunları ekibinin gösterisine eşlik eden çocuklar, etkinliğin sonunda pasta kesip, tıp fakültesi öğrencileriyle keyifli oyunlar oynadı.

Fakültemizin ve hastane personelimizin katkıları ile her gün yüzlerce insan sağlığına kavuşmaktadır, Organ bağışı günü nedeni ile organ nakli yapılan hastalar ve aileleri ile çok mutlu bir gün geçirdik. Bu mutluluğu hastalarımızın ailelerine ve bizlere yaşatan başta doktorlarımız ve hemşirelerimiz olmak üzere, bütün personelimize binlerce teşekkürler.

Prof. Dr. M. Sadık DEMİRSOY

Dekan V.