Eğitim

1. Uzmanlık Eğitimi

Kurulduğu yıldan beri göz hastalıkları tıpta uzmanlık eğitimi verilmektedir. Türkiye’de Tıpta uzmanlık Sınavı’nda (TUS) göz hastalıkları uzmanlık eğitimi için ilk tercih edilen klinikler arasındadır. Bugüne kadar toplam 102 göz hastalıkları uzmanı yetiştirmiştir.

  • Akademik Eğitim Takvimi

Akademik eğitim döneminde her hafta cuma günleri 9.00-12.00 arasında olgu sunumu, teorik ders anlatımı, makale sunumu ve alanında uzman konuk öğretim üyeleri eşliğinde seminer saati yapılmaktadır.

AKADEMİK TAKVİM

2022-2023 Akademik Takvim

  • Gazi Göz Kliniği Cerrahi Kursu

1994 yılından beri Gazi Göz Vakfı desteği ile Ulusal Gazi Göz Kliniği Cerrahi Kursu yapılmaktadır. 2022 yılında en son gerçekleşen toplantımız olan 20. Gazi Göz Kliniği Oftalmoloji Toplantısı’na yurtdışından çok ünlü ve değerli bilim insanları da webinar şeklinde katılmıştır.

 

  • Uluslararası Bilimsel Dergi

Gazi Göz Vakfı desteği ile Glokom-Katarakt Dergisi (Journal of Glaucoma Cataract) ve Retina-Vitreus Dergisi (Journal of Retina Vitreus) yayınlanmaktadır. Yayın dili hem

Türkçe hem de İngilizce olan, bağımsız ve önyargısız çift-kör hakemlik ilkelerine dayanan uluslararası periyodik dergilerdir.

 göz1-1

 

2. Uzmanlık Sonrası Eğitim

Yaklaşık 150 göz hastalıkları uzmanı kliniğimizdeki birimlerde 3-6 ay süre boyunca uzmanlık sonrası klinik ve cerrahi rotasyon eğitimi almıştır.

Kliniğimiz, Uluslararası Oftalmoloji Konseyi (International Council of Ophthalmology- ICO) Burs Programı ile düşük kaynaklara sahip ülkelerden gelecek vaat eden genç oftalmologlara 3 ay veya 12 ay süreli klinik eğitim vermektedir. Bu burs programı kapsamında oftalmologların pratik becerilerini geliştirmeleri ve oftalmoloji perspektiflerini genişletmeleri hedeflenmektedir.

 

3. Tıp Fakültesi Dönem 5 Göz Hastalıkları Stajı Eğitim Programı

  • Türkçe grup

2022-2023 Türkçe Dönem 5 Staj Programı

  • İngilizce grup

2022-2023 İngilizce Dönem 5 Staj Programı

SUNUMLAR

Konjonktiva Hastalıkları

Oküler Anatomi

Eksudatif Retina Dekolmanı

Glokomda Lazer Uygulamaları

background image