Genel Pediatri Birimi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Genel Pediatri Tarihçesi

Anabilim Dalımız, Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi bünyesinde Tıp Fakültesinin 02 Ekim 1979 tarihinde yapılan ilk yönetim kurulu toplantısında kurulmuştur. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Tıp Fakültesi'nin 20 Temmuz 1982 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi adını almasıyla birlikte varlığını yaklaşık 42 yıldır en iyi şekilde ortaya koymaktadır. Anabilim dalımız bünyesinde 16 bilim dalı, 50 öğretim üyesi, 3 uzman doktor, 48 araştırma görevlisi uzman doktor ve 107 araştırma görevlisi doktor çalışmaktadır. Genel Pediatri ünitemiz ise önceki yıllarda dönüşümlü sorumlu öğretim üyesi gözetiminde idame ettirilirken, Mayıs 2018’ den itibaren Genel Pediatri Poliklinikleri ve Servisinden sorumlu öğretim üyesi ile devamlılığı ve eğitimi verilmeye devam etmiştir. Genel Pediatri biriminde yabancı dildeki anlamıyla “ambulatuar” ayaktan, polikliniğe gelen her türlü hasta çocukların değerlendirmeleri ve tedavilerinin sağlanması, gerekli hallerde yatırılıp tedavi edilmesi, multidisipliner yaklaşımla tanı konması veya araştırma-izlem-tanı için yan dal bilim dalına yönlendirilmesi, süreğen hastalığı olup, multidisipliner izlenen hastanın tek merkez izlemesi ve koordinasyonu, hastanemizde ameliyat öncesi tüm çocukların ön değerlendirme yapılması, koruyucu-tamamlayıcı sağlık hizmetlerinin sağlanması ve acil olmayan yakınmaları olan tüm hastalara hizmet vermektedir.

Öğretim Üyesi:

Doç.Dr. Nazmi Mutlu KARAKAŞ