Klinik Araştırma Eğitimi

İlaçların Klinik Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 2008

Regulation Regarding Clinical Trials - 2008

* Gazi Üniversitesi ile Viyana Klinik Araştırmalar Okulu (VSCR) arasında yapılan ortaklık anlaşması uyarınca:

1.“Introduction to Good Clinical Practice – İyi Klinik Uygulamaları’na Giriş” başlıklı eğitim 2-3 Kasım 2009 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir. Bu eğitimde Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğünün de katılımıyla “YENİ KLİNİK ARAŞTIRMALAR YÖNETMELİĞİ TARTIŞILACAKTIR”

2. “Introduction to Biostatistics – Biyoistatistiğe Giriş” eğitimi ise 4-5-6 Kasım 2009 tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecektir.

* Eğitimlere katılım ücreti eğitimden 15 gün öncesine kadar 800 Euro + KDV (%18), bu tarihten sonra 850 Euro + KDV (%18) dir. Eğitimi tamamlayanlara “The European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME)” tarafından akredite edilen sertifikalar verilecektir.

* Eğitim dili İngilizce olup kurs sırasında simultane tercüme yapılacaktır.

* Introduction to Good Clinical Practice, Introduction to Biostatistics ve Introduction to Clinical Research eğitimlerinin üçünü de tamamlayanlar, Gazi Üniversitesi ve VSCR’nin ortaklaşa vereceği Basic Clinical Research Diploma belgesini almaya hak kazanacaktır.

Bu iki kursu alan katılımcılar, gelecek yıl düzenlenecek olan “Introduction to Clinical Research” kursuna da katılarak tüm dünyada geçerli olan diplomayı alma şansını yakalayacaktır.

Ayrıntılı bilgi için

Doç. Dr. Zafer Güney