Musa Erdem Anadolu Lisesi sosyal yardımlaşma Dayanışma ve Çocuk Esirgeme Kulübü öğretmenleri öğrencileri ve okul aile birliği üyeleri, okulları çatısı altında ‘çocuklar gülebilsin diye’ ismiyle yürüttükleri proje sayesinde, Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Onkoloji bölümünde yatan onlarca çocuğun kalbini kazandılar.

Öğrencilerin, sınıflarına koydukları kumbaralarda kendi okul harçlıklarını biriktirerek yola çıktıkları projeleri, sosyal medya aracılığı ile kısa sürede çok sayıda hayırsever vatandaş tarafından da, fark edilip desteklendi.  “Tebessüm en büyük ilaçtır düşüncesi” ile yürütülen projenin amacı; yeni bir yıla girerken Gazi Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları  Onkoloji bölümünde yatan arkadaşlarının yüzlerindeki tebessüme ortak olmaktı.

Önce hastanenin koridorlarını süsleyen öğrenciler, daha sonra da pamuk prenses, palyaço ve maskot kıyafetleri giyerek, müzik ve balon gösterileri eşliğinde oyuncak, kıyafet, kırtasiye ve çocukların hastane ihtiyaçlarından oluşan onlarca hediyeyi dağıttılar. Musa Erdem Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği başkanı Mehmet Ali ORAL  projenin amacına ulaştığını ve okullarında bu tür projelere devam edeceklerini dile getirdi….