SÖZLÜ SINAV PROGRAMI

Sözlü sınavlarda standardizasyonun sağlanması ve öğrencilerin daha objektif değerlendirilmelerine olanak sağlanması amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Bu uygulamada her öğretim üyesi kendi dersleri için hazırladığı soruları belirtke tabloları doğrultusunda soru türü (senaryo, uygulama, bilgi) soru hedefi ve ilgili ders seçimleri yapılarak soru ve yanıtı yazılmaktadır. Soruyu yazan öğretim üyesi yanıt için “olmazsa olmazlar” bölümünü de doldurarak soruyu soran öğretim üyesinin bu soru karşılığında öğrenciden alması gereken temel /vazgeçilmez yanıtları da tanımlamaktadır.

Sözlü sınav sırasında jüri üyesi bu sisteme güvenli giriş yaparak konuya göre , öğretim üyesine göre, zorluk derecesine göre ya da rastgele seçeneği ile bir soru seçerek bu soruyu öğrenciye sormakta ve ekranındaki bilgiler aracılığıyla dersi anlatan öğretim üyesi kadar net ve hatasız değerlendirebilmektedir. Soruyu soran öğretim üyesi aldığı yanıta göre soruya “Tam yanıtladı” ile“Yanıtlayamadı” arasında 5 seviyeli bir puan vermektedir.
Sözlü sınav programı ile aşağıdaki amaçlar hedeflenmiştir:
- Öğrencilere anlatılan ders içeriğini en iyi o dersi anlatan öğretim üyesi bileceği için, dersi anlatan öğretim üyesinin sorusu sorulup onun belirlediği yanıtlar esas alınarak öğrencinin objektif değerlendirilmesi sağlanır
- Dinamik bir sınav soru veri tabanı sayesinde hep aynı sorular sorulmayarak güvenli ve objektif bir sınav yapılır
- Sınav sonrası sınav değerlendirme fonksiyonu ile (grafik ve tablolar) zor / kolay sorular gözden geçirilerek sorun tespit edilmeye çalışılır. Bu sayede eğitim kalitesi en üst seviyede tutulmaya çalışılır Sözlü Sınav programı şu an Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından başarı ile kullanılmaktadır.

"Programa erişim için tıklayınız"


Program ile ilgili detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Serdar KULA’ya
kula@gazi.edu.tr adresinden ya da 202 5626 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

background image