Tıbbi Genetik

Ülkemizde Tıbbi Genetik Anabilim Dallarının Dahili Tıp Bilimleri içinde kurulması 2000’li yılların başında olup, ilklerden olan Anabilim Dalımızın kuruluş tarihi 15.09.2003’dür. Kurucu Anabilim Dalı Başkanımız Dr. Meral Yirmibeş Karaoğuz, kuruluş tarihinde ilk görevlendirilen öğretim elemanımız Dr. Mehmet Ali Ergün’dür.

Anabilim Dalımızın akademik kadrosuna 2004 yılında katılan Dr. E. Ferda Perçin, 2022 yılında emekli olarak kurumdan ayrılmıştır. 2011 yılında Dr. Esra Tuğ, 2014 yılında Dr. Gülsüm Kayhan akademik kadroya katılmıştır. Tıbbi Genetik bilim alanının «klinik genetik, sitogenetik ve moleküler genetik» olmak üzere her üç disiplininde teorik ve pratik eğitim sunulan Anabilim Dalımızda, ilk tıpta uzmanlık öğrencisinin eğitimi 2004 yılında başlamıştır. Kuruluşundan itibaren 21 Tıbbi Genetik uzmanı eğitimini tamamlamış ve farklı üniversitelerden 25 uzmanlık öğrencisi kendi Anabilim Dallarında eksik olan alanlardaki eğitimini rotasyon ile Anabilim Dalımızda almıştır.

Anabilim Dalımızda halen üçü profesör ve biri doktor öğretim üyesi olmak üzere 4 öğretim üyesi bulunmaktadır ve biri dış merkezden rotasyoner olmak üzere 11 uzmanlık öğrencisinin eğitimi devam etmektedir.

Anabilim Dalımız 19.12.2006 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından “sitogenetik ve moleküler genetik” alanında “Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi" (GHDM) ruhsatını almış ve halen ruhsatlandırıldığı bu iki alanda rutin hasta/tanı hizmetlerini aktif olarak sürdürmektedir.

background image