Üroloji

Tarihçe

Üroloji Anabilim Dalımız, ilk olarak Eylül 1979 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Tıp Fakültesi’nin bir bölümü olarak Prof.Dr. Mehmet Yardımcı ve Uz.Dr. İbrahim Bozkırlı tarafından kurulmuş ve Dr. Muhittin Ülker Acil Yardım ve Trafik Hastanesi’nde hizmet vermeye başlamıştır. 1982 yılında Gazi Üniversitesi’nin kurulmasıyla Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı halini alan bölümümüzde 1984 yılında Prof.Dr. Mehmet Yardımcı’nın emekliliği ile anabilim dalı başkanlığı görevine Doç. Dr. İbrahim Bozkırlı geçmiş ve 2012 Eylül ayına kadar bu görevi sürdürmüştür. 1986 yılında Gazi Hastanesi’nin Beşevler’de kurulan yeni hastanesine taşınmıştır. 1985’de mesane tümörü, benign prostat hiperplazisinin transüretral tedavisi, internal üretrotomi ile üreter taşlarının üreterorenoskopik (kapalı yöntemle) ameliyatlarına başlanmıştır. Üreterorenoskopik tedavi ülkemizde ilk kez kliniğimizde uygulanmıştır. ESWL (Taş kırma) merkezimiz bu alanda hizmet veren Ankara’da ilk Türkiye’deki ise ikinci resmi kurum olarak 1990 yılında hizmete girmiş ve Gazi Üroloji’nin Türkiye’de ve dünyada tanınmasına büyük katkılar sağlamıştır. Bu güne kadar 12,000 civarında hastanın taşı, taş kırma merkezimizde kırılmıştır. 

1994 yılında Üroloji Kliniği Gazi Ü. Tıp Fakültesinin yeni binasında 31 yatakta modern bir klinik olarak hizmet vermeye başlamıştır. Bölümümüz 2014 yılı itibariyle 16 öğretim üyesi ve 12 araştırma görevlisiyle eğitim, öğretim hizmetleri ile üroloji alanında sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir. Günümüze kadar 45’den fazla üroloji uzmanı yetiştiren kliniğimizin uzmanları Türkiye’nin çeşitli üniversite ve devlet hastanelerinde öğretim üyesi, klinik şefi, şef yardımcısı ve uzman hekim olarak hizmet vermektedirler. Modern ürolojinin tüm teknik alt yapısına sahip kliniğimizde üroloji ile ilgili tüm tanı ve tedavi işlemleri yapılabilmektedir.

2012 yılından beri Prof. Dr. M. Özgür TAN Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Halen kliniğimizde modern dünyada uygulanan tüm ameliyatlar ve uygulamalar yapılabilmektedir. Bunlar araştırma alanlarında belirtilmiştir.

 

ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİMİZ

Araştırma Görevlisi Dr.İrfan  Şafak Barlas

Araştırma Görevlisi Dr.Eda Tokat

Araştırma Görevlisi Dr.Ahmet Emin Doğan

Araştırma Görevlisi Dr.Uğur Coşar

Araştırma Görevlisi Dr.Mehmet  Feyiz Altınsoy

Araştırma Görevlisi Dr.Fırat Çağlar Budak

Araştırma Görevlisi  Dr.Ceyhun  Hasanov

Araştırma Görevlisi Dr.Sabuhi Alışov

Araştırma Görevlisi Dr.Ahmet  Olgun

Araştırma Görevlisi Dr.Elbay Bayramlı

Araştırma Görevlisi Dr.Uğur Aydın

Araştırma Görevlisi Dr.Arif Hüseynl

Araştırma Görevlisi Dr.Çağrı Coşkun

 

 

 

background image