Uygulama Araştırma

FAZ 1 KLİNİK ARAŞTIRMA MERKEZİ (https://faz1-klinik.gazi.edu.tr/)

2018 yılında Türkiye’de 4., Ankara’da ilk Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi, Çocuk Metabolima Hastalıkları alanında Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı bünyesinde kurulmuştur.

Faz 1 Klinik Araştırma Merkezi'nde yeni tedaviler konusunda birçok ulusal ve uluslararası çalışmalar yürütülmekte olup, preklinik ve klinik ilaç geliştirme ve uygulama çalışmaları da yapılmaktadır.

 

ENZİMATİK VE MOLEKÜLER ÇALIŞMALAR

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma Laboratuvarı’nda mitokondrial hastalıklar için mitokondrial DNA, Gaucher hastalığı, Fabry Hastalığı, Glikojen Depo Hastalığı tip1a, Ailesel Hiperkolesterolemi, Kistik Fibrozis, Progressif Familial Intrahepatic Kolestaz gibi birçok kalıtsal metabolik hastalıklar için enzimatik ve moleküler analizler yapılmaktadır. Bu tetkikler için EDTA’lı tüp ile kan veya DNA örneği laboratuarımıza gönderilebilir. Laboratuvarımızda rutin olarak çalışmalarına başlanan hastalıklar aşağıda belirtilmiştir.

Not: DNA örneği veya en az 5 cc EDTA’lı kan gönderilmeli.

Çocuk Metabolizma Laboratuvarı İletişim Adresi: Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi D. blok 4.kat, Beşevler, Ankara; Laboratuvar Sekreterlik Telefon: +90 312 202 5492

 

background image