Uygulama Araştırma

Bölümümüz Koroner Yoğun Bakım Ünitesi ve Kardiyoloji Servisinde yatan hastalara hizmet sunmakta, Hemodinami ve Anjiografi Laboratuvarında girişimsel kardiyak ve vasküler işlemler gerçekleştirilmekte, poliklinik, Ekokardiografi, Stress testi, Ambulatuvar Ritm ve Kan basıncı takibi gibi işlemler yürütülmektedir.
Anabilim dalımızın yapısı ve işlevleri aşağıda belirtilmiştir.

1.Koroner Yoğun Bakım Ünitesi:

Koroner yoğun bakım ünitemiz 20 yatak kapasitelidir.

2.Kardiyoloji Servisi:

Servisimiz 23 yatak kapasitesine sahiptir.

3.Ekokardiyografi Ünitesi :

Yılda toplam 20.000 civarında transtorasik ekokardiyografi, 600 transözafajiyal ekokardiyografi, 500 stres ekokardiyografi yapılmaktadır.

4.Poliklinikler

Bir tanesi Koroner Anjiyografi hazırlama polikliniği olmak üzere 3 poliklinikte hastalarımıza hizmet verilmektedir.

5.Kalp kateterizasyon Laboratuvarı:

• Laboratuvarımızda yılda toplam 2500 koroner anjiografi, 800 PKG uygulanmaktadır.

• Mitral balon valvüloplasti işlemi, perkütan yolla ASD, PDA, PFO kapatma işlemleri yapılmaktadır.

• Perkütan yolla (ameliyatsız) kasıktan girilerek biyolojik aort kapak değişimi (TAVİ) işlemi yapılmaktadır.

• Uzun süredir tıkalı olan kalp damarlarını (kronik total oklüzyon, KTO, CTO) açma ve koroner bifürkasyon (kalp damarının çatallanma kısımları) gibi ileri kompleks koroner işlemler yapılmaktadır.

• Karotis (şah) damarları ve bacak damarlarını açma gibi periferik girişimsel işlemler yapılmaktadır.

• Genişlemiş Aort damarına perkütan yolla (ameliyatsız) kasıktan girilerek greft stent (TEVAR, EVAR) yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

6.Elektrofizyoloji Laboratuvarı:

Laboratuvarımızda her yıl toplam 40 kalıcı pil, 10 ICD implantasyonu, 50 hastaya elektrofizyolojik çalışma ve 15 hastaya ablasyon uygulanmaktadır. Ayrıca yılda 80 eğik masa testi ( Tilt table ) yapılmaktadır.

7.Egzersiz EKG Testi:

Yılda 3000 civarında egzersiz EKG testi uygulanmaktadır.

8.Holter EKG Ünitesi:

Yılda toplam 2000 civarında Holter EKG ve 800 ambulatuvar kan basıncı monitorizasyonu uygulanmaktadır.

Hocalarımız ulusal ve uluslararası çok merkezli çalışmalarda yoğun bir şekilde görev almakta ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bu alanda temsil etmektedirler.

Hocalarımız her yıl düzenli olarak yapılan ulusal ve uluslararası bilimsel birçok kongrede davetli konuşmacı ve/veya oturum başkanı ile canlı vakalarda operator olarak görev almakta ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini bu alanda da temsil etmektedirler.