Uygulama Araştırma

• Nöroftalmoloji Polikliniği
  • Başağrısı sinir blokaj uygulamaları
  • Botulinum toksin uygulamaları
  • Transkraniyal Doppler Ultrason (TCD)
  • Yataklı servis ve ayaktan tedavi ünitesi
  • Nöroloji Yoğun Bakım
  • EEG laboratuvarı ve Video EEG monitorizasyon ünitesi
  • EMG laboratuvarı
  • Motor kontrol laboratuvarı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Epilepsi Merkezi
Pediatrik Nöroloji ile birlikte 1997 de Pediatri Servisi içerisinde kurulmuştur. Daha sonra 2010 yılında Video-Monitorizasyon Ünitesi olarak yeni yerine taşınmıştır. Hastaların yatırıldığı 3 özel oda, bilgi kayıt istasyonu ve inceleme odası olarak kullanılan bir başka odadan oluşmaktadır. Erişkin Nöroloji ve Pediatrik Nöroloji Polikliniklerinde görülen veya Ankara içi ve dışından sevk edilen nöbet öykülü hastalarda kesin epilepsi sınıflaması, nonepileptik psödonöbet - epilepsi ayırıcı tanısını yapmak amacıyla 24 saat boyunca kesintisiz video/EEG monitorizasyonu uygulanmaktadır. Ayrıca epilepsi cerrahisi düşünülen hastalarda nöbet odağının saptanması amacıyla cerrahi öncesi incelemeler yapılmaktadır.

Merkezde 2 Nöroloji Anabilim Dalı ve 2 Pediatrik Nöroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi, her iki dala ait Öğretim Görevlileri, bir teknisyen ve 1 veya 2 rotasyoner doktor devamlı görev yapmaktadır.

EMG laboratuvarı
EMG laboratuvarında dönüşümlü olarak nöroloji ve fizik tedavi rehabilitasyon araştırma görevlileri ve laboratuvar uygun olduğu zamanlarda, başka merkezlerinden nöroloji uzmanlarına eğitim verilmektedir. Laboratuvarımızda bir tane EMG teknisyeni çalışmaktadır. Laboratuvarda yapılan testler aşağıdaki gibidir:
Sinir iletim çalışmaları
İğne EMG
Ardışık uyarım
Kantitatif EMG
Tek lif EMG
Sempatik deri yanıtları
RR interval değişimi
Kısa latanslı duyusal uyarılmış potansiyel kayıtları

Hareket Bozuklukları Polikliniği

Ekim 2004 tarihinden beri devam eden, Pazartesi günleri 09.00- 17.00 saatleri arasında hizmet verilen poliklinikte Parkinson hastalığı ve hareket bozukluklarıyla seyreden nörolojik hastalıkların tanı, tedavi ve izlemi yapılmaktadır. Genel nöroloji polikliniğinden yönlendirilen hastalar randevu almak suretiyle Hareket Bozuklukları biriminde değerlendirilirler.

Çeşitli istemsiz hareketlerin tedavisi amacıyla aylık programa göre öğretim üyesi tarafından veya gözetiminde araştırma görevlisi tarafından botulinum toksin injeksiyonları uygulanmaktadır. Ayrıca Beyin Cerrahisi Anabilim Dalı ile birlikte hareket bozuklukları cerrahisi olarak, derin beyin stimulasyonu uygulamalarında mikro kayıtlama ve cerrahi sonrası pil ayarlamaları yapılmaktadır.

Ağrı Polikliniği

Pazartesi ve Perşembe günleri başağrısı ve nöropatik ağrı hastalarının tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır. Poliklinikte ayrıca gerek halinde baş ağrısı için sinir blokaj işlemleri de yapılabilmektedir.

Epilepsi Polikliniği

Salı günleri epilepsi hastalarının tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır.

Multipl Skleroz Polikliniği

Çarşamba günü multipl skleroz hastalarının tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır.

Nöromuskuler Hastalıklar Polikliniği

Çarşamba günü kliniğimizde tanı almış olan nöromuskuler hastalığı bulunan bireylerin izlemi yapılmaktadır.

Beyin Damar Hastalıkları Polikliniği

Perşembe günleri serebrovasküler hastalıkların tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır. Transkraniyal Doppler Ultrason uygulamaları da rutin uygulamalar arasına girmiştir.

Demans Polikliniği

Cuma günü tam gün demans hastalarının tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır.

Nörooftalmoloji Polikliniği

Cuma günü nörooftalmoloji hastalarının tanı, tedavi ve poliklinik izlemi yapılmaktadır.