Duyuru
14 MART TIP HAFTASI ETKİNLİKLERİ
4 Mart 2020 | 14:45

Sayın Öğretim Üyelerimiz, Değerli Meslektaşlarımız,

Hastanemiz-Fakültemizin Kıymetli Emektarları,

Çok sevgili Öğrencilerimiz;

 

Ülkemizdeki modern tıp eğitiminin başladığı  14 Mart 1827 tarihini takiben, İstanbul’un işgalinin başta Hikmet Boran olmak üzere, onurlu Tıp öğrencileri tarafından protestosu Tıp Bayramı’nın ilk kez kutlandığı 14 Mart 1919 tarihinde gerçekleştirilmiştir. O tarihten bu yana ülkemizde her yıl  14 Mart’ta Tıp Bayramı kutlamaları yapılmakta, günümüzde bu kutlamalara her yıl bulunduğu şehirde seçilen bir tıp fakültesi ev sahipliği yapmaktadır. Bu yıl katılacağımız Tıp Bayramı etkinlikleri 14 Mart’ta Ankara Ü.T.F ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir.

14 Mart’ın bulunduğu hafta ise “14 Mart Tıp Haftası” olarak  kabul edilmektedir.

“14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri” bu yıl fakültemizde dekanlık tarafından ilk kez oluşturulan Tören Kurulu tarafından düzenlenmiştir.

Programın içeriği hazırlanırken; geleceğin genç hekimlerimize aidiyet duygusu oluşturması ve hekimlik sanatı ile ilgili mesajlar vermesi yanında, fakültemiz akademisyenlerinin ve öğrencilerimizin sergileyeceği birbirinden güzel etkinlikler ile de sağlık alanındaki özverili çalışmaların sosyal etkinliklerle nasıl zenginleştirilebileceği mesajının verilmesi hedeflenmiştir.

Ancak, hazırlıklarımızı büyük bir heyecanla gerçekleştirdiğimiz bu süreçte, “KAHRAMAN MEHMETÇİK’LERİMİZE” yapılan hain saldırı sonunda almış olduğumuz şehit haberleri hepimizi derin üzüntüye boğdu. Milletçe yüreğimizin kan ağladığı şu süreçte dekanımız ile birlikte etkinlikleri yapıp yapmama konusunda çok kararsız kaldık. Devam kararını aldığımızda ise  hazırlıklarımızın son şeklini oluştururken, “ŞEHİTLERİMİZE VE ŞEHİTLERİMİZİN BİZLERE KUTSAL EMANETLERİ OLAN DEĞERLİ AİLELERİNE”  saygıda kusur etmemeye büyük özen gösterdik.

Gün birlik olma, tek yürek olma zamanıdır. Bu etkinliğimizin hepimizi birbirimize yakınlaştırmak, gençlerde ise aidiyet duygusunu pekiştirmek için bir vesile olacağına inanıyoruz. 

Tüm öğretim üyelerimizi, sağlık çalışanlarımızı ve öğrencilerimizi etkinliklerimize bekliyoruz.

 

Saygılarımızla

Tören Kurulu adına

Prof. Dr.Yasemin Tekbudak Erten

Tören Kurulu Başkanı

background image