Biyofizik Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Mehmet Zahid TÜYSÜZ, tezini 22 Aralık 2016 tarihinde başarı ile savunarak Doktor Ünvanını almıştır.

Biyofizik Anabilim Dalı Doktora Öğrencisi Mehmet Zahid TÜYSÜZ, Dr. Ayşe G. CANSEVEN KURŞUN danışmanlığında hazırlamış olduğu “RF Alan İn vitro Maruziyet Sistemi Oluşturulması ve RF Alanın Beyin Kanserine Etkilerinin Araştırılması” başlıklı tezini 22 Aralık 2016 tarihinde başarı ile savunarak Doktor Ünvanını almıştır.

Bu tez çalışması kapsamında Türkiye’de bir ilk, “İn Vitro RF Alan Maruziyet Sistemi” tasarımı ve kurulması gerçekleştirilmiş ve Sistemin Patent başvurusu yapılmıştır, süreç devam etmektir.

Dr. Mehmet Zahid TÜYSÜZ, Gazi Biyofizik’te yetişen ikinci nesil ilk öğretim üyesi olarak, 17 Nisan 2017 tarihinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi BİYOFİZİK Anabilim Dalı’nda Yardımcı Doçent’lik görevine başlamıştır.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Zahid TÜYSÜZ’e akademik yaşamında başarılar diliyoruz.