Hedef ve Temel Değerler

HEDEF VE TEMEL DEĞERLER

Histoloji, vücut yapısını hücre ve doku düzeyinde inceleyen ve öğreten bilim dalıdır. Vücuttaki hücreler, dokular ve organların ince yapıları öğrencilere mikroskop, slayt gibi eğitim-öğretim araçları kullanılarak aktarılmaktadır. Teorik derslerde anlatılan konu başlığı ile ilintili pratik kapsam laboratuvar derslerinde ışık mikroskobi desteği ile devam etmektedir.

Histoloji normal vücut yapısını öğreten bir bilim dalıdır. Bu özelliği ile tıp eğitimi-öğretimi içinde önemli yer tutmaktadır. Tıp eğitiminin ilerleyen yıllarında, klinik branşlarda, bilgilerin doğru aktarılabilmesinde sağlıklı hücre ve doku özelliklerinin doğru anlaşılmış olması önemli bir temel oluşturmaktadır. İnsan vücudunda bilinen bütün fizyolojik ve patolojik olayların hücre ve doku düzeyinde geçmiş olması, histoloji öğretiminin önemini belirtmektedir.

Embriyoloji insanın doğum öncesi ve sonrasındaki yaşamında gelişim evrelerini detayları ile araştıran ve öğreten bilim dalıdır. Döllenmeden doğuma dek geçen süredeki tüm gelişim olayları ve gelişimsel anomaliler embriyolojinin konusu içindedir. Bu nedenle de çocuk cerrahisi, plastik cerrahi, üroloji, kadın hastalıkları ve doğum gibi bir çok klinik branş ile doğrudan ilintilidir. Son yıllarda sıklığı giderek artan infertilite başlığı ve bu alanda yer alan güncel başlıklar sayesinde yardımcı üreme teknikleri artan bir ilgiye sahip olmuştur. Embriyoloji derslerinde bu alanda teorik bilgiler ders araçları kullanılarak lisans ve lisansüstü öğrencilere anlatılmaktadır. Anabilim dalımızdan almış oldukları diploma lisansüstü mezunlarımıza IVF laboratuvar sorumlusu olarak klinikle birlikte çalışabilme fırsatı sağlamaktadır

background image