Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Tarihçesi

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı kurulma süreci Mart 2006 yılında Dr. Anıl TAPISIZ’ ın bölüme atanması ile başlamış olup Mart 2007’de bölümümüz bilimdalı olarak ilan edilmiştir. Bölüme 2011 yılında Dr. Hasan TEZER başlamış ve bilimdalı başkanı olmuştur. 2020 yılında Dr. Tuğba BEDİR DEMİRDAĞ bilimdalında göreve başlamıştır.

Bilimdalında Tıp fakültesi öğrencilerine, pediatri uzmanlık eğitimi almakta olan asistanlara ve yan dal asistanlarına eğitim verilmektedir. Her hafta düzenli olarak makale, seminer, olgu tartışma ve eğitim toplantıları yapılmaktadır. Bugüne kadar 2014 yılında 2,  2017 yılında 2 yan dal uzmanı eğitim süreçlerini tamamlayarak yan dal uzmanı ünvanı almış, halen Türkiye’de çeşitli üniversiteler ve sağlık kurumlarında görev yapmaktadırlar.

Çocuk enfeksiyon hastalıkları bilim dalında, santral sinir sistemi enfeksiyonları, solunum yolu enfeksiyonları, üriner sistem enfeksiyon hastalıkları, gastroinetstinal sistem enfeksiyonları, deri ve yumuşak doku enfeskiyonları, kemik ve eklem enfeksiyonları, zoonotik hastalıklar, odağı bilinmeyen ateş, nötropenik ateş, çocukluk çağı döküntülü hastalıkları, nozokomiyal enfeksiyonlar ile ilgili tanı ve tedavi işlemleri yapılmaktadır.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bütün bölümlerinde yatan çocuk hastalara verilen tüm antibiyotik tedavileri bölümümüz tarafından planlanmakta ve bu bağlamda hastalar tedavi süresince akılcı antibiyotik uygulamaları doğrultusunda departmanlarla birlikte ortak ve yakın izlenmektedir.

Kurulduğundan bu yana çocuk enfeksiyon hastalıkları bölümü ayaktan ve yatan çocuk enfeksiyon hastalarına hizmet vermektedir. Ayrıca bilimdalının kendi bünyesinde yataklı servisi mevcuttur.

Bilim dalı polikliniği E Blok -1. Katta, yataklı servisi ise D Blok 2. Katta hizmet vermektedir.

background image