Çocuk Genetik Bilim Dalı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI ANABİLİM DALI

ÇOCUK GENETİK BİLİM DALI TARİHÇESİ

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Genetik Bilim Dalı 1995 yılında Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Alev Hasanoğlu tarafından kurulmuştur. 18 Temmuz 2009 tarihinde yayınlanan ve uzmanlık dallarını yeniden düzenleyen “Tıpta Uzmanlık Yönetmeliği” ile “Çocuk Genetik Hastalıkları” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nın bir yan dalı olarak kabul edilmiştir. Tıpta Uzmanlık Kurulu’nun 25/01/2011 tarihinde tamamlanan değerlendirmesi ile Çocuk Genetik Hastalıkları uzmanı olma hakkı alan Prof. Dr. Fatih Süheyl Ezgü aynı yıl Genetik Bilim Dalı başkanlığına atanmıştır. Dr. Ezgü halen bilim dalı başkanlığı görevini yürütmektedir.

Gazi Üniversitesi Çocuk Genetik Bilim Dalı, Ankara’daki üç merkezden biridir. Ayrıca güncellenmiş “Tıpta Uzmanlık Kurulu Uzmanlık Verme Yetkilendirme” Listesine göre ülkemizde yan dal eğitimi vermeye yetkili 10 Bilim Dalı’ndan biridir.

Gazi Üniversitesi Çocuk Genetik Bilim Dalı’nda tüm çocukluk çağı dismorfik-genetik hastalıkları için lisans öncesi ve lisans öğrencilerine ilgili hastalık grupları ile pratik ve teorik eğitimler verilmektedir. Eğitimler bilim dalı polikliniğinde klinik eğitimin yanı sıra, ileri düzey moleküler genetik analiz sistemlerinin bulunduğu Pediatrik Genetik laboratuvarında laboratuvar eğitimi olarak verilmektedir. Fakültemiz Dönem 4 öğrencilerine, Pediatri Eğitim Programı dahilinde “Pediatride Genetik Hastalıklara Yaklaşım” başlıklı teorik ders anlatılmaktadır.

Ayrıca hem poliklinik hem de laboratuvarda ülkemizin her yerinden yönlendirilen hastalarımıza klinik ve laboratuvar hizmeti verilmektedir.

background image