Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı Tarihçesi

Çocuk Göğüs Hastalıkları Bilim Dalı 2006 yılında Prof.Dr Ayşe Tana ASLAN tarafından kurulmuş olup 2019 yılında  Doç.Dr Tuğba ŞİŞMANLAR EYÜBOĞLU nun katılımı ile birlikte eğitim öğretim ve hasta izlemi hizmetleri verilmektedir. Çocuk göğüs hastalıkları bölümünde poliklinik hizmetleri yanısıra yatan hastalara bakılmakta, fleksibl bronkoskopi ve uyku çalışmaları uygulanmaktadır. Bölümümüz bünyesindeki  laboratuvarda ter testi ve spirometrik değerlendirmeler de yapılmaktadır.

Bölümümüzde Tıp fakültesi öğrenci eğitimi, pediatri asistanlarının eğitimi yanısıra çocuk göğüs hastalıkları yandal eğitimi verilmektedir. Yandal eğitimi 2012 yılından beri devam etmektedir.

Çocukluk çağı konjenital akciğer hastalıkları, akut ve kronik akciğer hastalıkları, akciğer enfeksiyonları, uykuda solunum bozuklukları, solunum yetmezliği ve sistemik hastalıkların akciğer tutulumları ile ilgili tanı ve tedavi işlemleri yapılmaktadır. Poliklinik hasta hizmeti, yataklı servislerde hasta izlemi, fleksibl bronkoskopi, solunum fonksiyon testi, ter testi, uyku çalışmaları düzenli olarak yapılmaktadır.

background image