DERS ÇAKIŞMALARININ ÖNLENMESİ

Öğretim üyelerinin bir çoğu farklı dönemlerde ve kurullarda dersler vermektedir. Kurul ve dönem koordinatörlerinin ders programlarını birbirlerinden habersiz hazırlamaları sebebiyle zaman zaman öğretim üyeleri ve derslik bazında çakışmalar olmaktadır. Bu çakışmalarda sıkça karşılaşılan ve eğitim kalitesini olumsuz etkileyen nokta bir öğretim üyesinin aynı anda birden fazla derslikte ve kurulda görevlendirilmesidir. Tıp eğitimin kalitesini ve öğretim üyelerinin performansını / motivasyonunu önemli ölçüde olumsuz etkileyen bu durumun önlenmesi amacıyla Dijital Tıp Eğitimi Uygulamaları Kurulu olarak Öğr. Görevlisi Okan KULLEP’in desteği ile Ders Programı Çakışmalarının Önlenmesi Programını geliştirerek kullanıma sunmuş bulunmaktayız.
Program 2 yıldır başarı ile kullanılmakta ve aşağıdaki fonksiyonları yerine getirmektedir:
- Derslik bazında çakışma önlenmesi
- Öğretim üyesi bazında çakışma önlenmesi
- Öğretim üyesinin görevlendirilmeleri / kurum dışı görevleri kurum içi özel durumlar (ameliyat günü, kateter-anjiografi günü vb. Gibi değiştirilmesi mümkün olmayan görevler) sebebiyle belirli zaman pencerelerinin ders görevlendirilmesi için kapatılması (Bu fonksiyon idari yazışmalar sonucu kurulumuza iletilen görevlendirmeler için tanımlanır)
- Derslerin e posta ile haftalık olarak ilgili öğretim üyesine hatırlatılması
- Öğretim üyesinin haftalık ders yükünün görülmesi
Programın başarısındaki en önemli etken tüm kurulların ve dönem koordinatörlerinin ders programlarını bu sisteme girmesidir. Programa girilmeyen dersler çakışma kontrolünün dışında kalacağından aksaklıkların devam etmesine neden olacaktır.

"Programa erişim için tıklayınız" 


Program ile ilgili detaylı bilgi almak için Prof. Dr. Serdar KULA’ya
kula@gazi.edu.tr adresinden ya da 202 5626 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

background image