Duyuru
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni yeni kazanan öğrencilerimize Dekanımızın mesajı
1 Ekim 2020 | 12:09
 
TIP FAKÜLTESİ
 
 
        

 Kıymetli Öğrencilerimiz,      

     Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesine hoş geldiniz. Sizler çok çalışarak, çok emek vererek ailelerinizin fedakârlığı ve desteği ile Türkiye’nin en güzide eğitim kurumlarından birisi olan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandınız. 1979 yılında eğitime başlayan Fakültemiz bugüne değin 7500’den fazla Hekim, 4000’e yakın Uzman Hekim Mezun etmiştir.

     Türkiye’de Tıp Eğitimi programları akredite olan 37 Tıp Fakültesi olup, Türkçe Tıp Programımız 2011’de ilk akredite olan 9 Programdan birisidir, İngilizce Tıp Programımız ise akredite olan 7 Program arasındadır. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Uluslararası sıralamada dünyada ilk 1000 Tıp Fakültesi içinde 600 düzeyinde yer almaktadır.

     1926 yılında eğitime başlayan, Türkiye’nin en yetkin ve deneyimli eğitim kurumlarından birisi olan Gazi Üniversitesi Türkiye’deki 207 üniversite içerisinde 11 Araştırma üniversitesinden birisidir.

     Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 300’e yakını Profesör, 462 Öğretim Üyesi ve 900’e yakın Araştırma Görevlisi ile 37 farklı ülkeden öğrencisine eğitim vermekte, araştırma ve sağlık hizmeti sunmaktadır. Alanında referans laboratuvarları ve klinikleri, saha ve klinik araştırmaları, yüksek tıbbi teknolojiye sahip olanakları, uluslararası hasta ofisi ile Türkiye ve dünyada çok iyi bilinen, gerek eğitim, gerekse sağlık hizmeti almak için en çok tercih edilen Tıp Fakültelerinden birisidir. Hastanemiz 1999 yılında Türkiye’de ilk kez kalite akreditasyonu almış üniversite hastanesidir.

     Sizler Fakültemizde alacağınız 6 yıllık Tıp Eğitiminde hem Hekimlik yetkinliği ve becerisini, hem de toplumun ve insanların sağlığını geliştirme ve korumanın, hastaları tedavi etmenin mutluluğu ve huzurunu öğreneceksiniz. Topluma faydalı bir insan olmanın verdiği onur ile mesleğinizi sürdürecekseniz. Aynı zamanda hayat boyu sürecek iyi arkadaşlıklar edinecek, sağlık hizmetinin ekip hizmeti olduğunu öğreneceksiniz. Bu arada sosyal ve kültürel düzeyinizi geliştirecek, kampüslerimizi, güzel çevreyi de keşfedecek, başkent Ankara’da olmanın verdiği güveni yaşayacaksınız.

     Hayatınız boyunca okumayı, eğitim almayı, emek harcamayı gerektiren bir mesleğin üyesisiniz, bundan böyle de Milletimize, Ülkemize, Dünyaya faydalı bireyler olarak çok çalışacaksınız. Bugün 35 milyona yakın insanı hasta eden, 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan Koronavirüs Pandemisinde olduğu gibi sağlık sorunları kimi zaman farklılaşabilecek, yine Hekimlerin çabaları ile tıpkı pek çok çocukluk çağı hastalığı, kazalar, kanserler, kronik hastalıklar, ruh sağlığı sorunlarında olduğu gibi kontrol altına alınacaktır.

     25 yıl önce sizle aynı sıralarda okuyup, mezun olan bir Gazi Tıplı olarak, yolun başında hepinizi tebrik ediyor, Gazi Tıp mezunu çok iyi bir hekim olacağınıza olan inancımla nice başarılar diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                                                           01/10/2020

                                                                                                                                                                                                                                           Prof. Dr. Mustafa Necmi İLHAN

                                                                                                                                                                                                                                      Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı

background image