Duyuru
GÜZ DÖNEMİ ARA DEĞERLENDİRME MAZERET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ DUYURU (1., 2. ve 3. Sınıflar)
30 Ocak 2021 | 18:12

 

* 2-8 Şubat 2021 tarihleri arasında uygulanacak olan 1., 2. ve 3. sınıflar Güz Dönemi Ara değerlendirme Mazeret Sınavları GUZEM tarafından kullanılan Zoom Platformu üzerinden çevrimiçi kamera açık olarak uygulanacaktır.  Lütfen “gazi.edu.tr” uzantılı posta adreslerinizle Zoom platformlarına kayıtlarınızı oluşturunuz.

* Sınav, sınava girme hakkı verilen öğrencilerin e-posta adreslerine gönderilen bağlantı adreslerinden başlatılacak olup, sınav gözetmeni tarafından kimlik kontrolü yapılacağından en geç sınav saatinden 20 dk önce bekleme odasına girmiş olmanız gerekmektedir.

* Sınav video şeklinde gösterilecek olup, çoktan seçmeli 50 sorudan oluşmakta ve her soru için 1 dk süre verilmektedir. Sınav esnasında sınav cevaplarını mutlaka not almanız gerekmektedir, bu cevaplarınızı sınav soruları bittikten sonra “forms.office” bağlantı üzerinden 7 dk içinde  yüklenmesi zorunludur. Sınavın tüm bu aşamalarında Zoom oturumunda kamera açık kalmak zorunludur. Bu nedenle, sınava girişlerde kamera bağlantısı olan masaüstü veya dizüstü bilgisayar kullanılması tercih edilmelidir. Telefon kullanacak öğrencilerde teknik sıkıntı yaşanabilir.

* Sınavdan bir gün önce mutlaka cihazlarınızda “gazi.edu.tr” uzantılı mail ile oluşturduğunuz Zoom, Microsoft Teams uygulamalarının yüklü ve açılabilir olduğunu, GUZEM-Perculus (https://lms.gazi.edu.tr/Account/LoginBefore) ’a sorunsuz girebildiğinizi kontrol ediniz.

 

* Zoom oturumuna katılım için davet bağlantısı en geç sınavdan bir gün önce e-posta adreslerinize gönderilecektir.

* E-postanızın “gereksiz/spam/junk” klasörlerini kontrol etmeyi unutmayınız. Eğer size e-posta gelmediyse sınıf koordinatörleriniz ile bağlantı kurunuz ve ogrtip@gazi.edu.tr adresine ad, soyad, öğrenci numarası, sınav adı belirterek e-posta atınız. Size tekrar oturum bağlantısı gönderilecektir.

 

 

background image