Sosyal Pediatri Bilim Dalı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Sosyal Pediatri Tarihçesi

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı içinde bir departman olarak Sosyal Pediatri 1986 yılında Doç. Dr Ufuk Beyazova tarafından kurulmuştur. 2007 yılında Bilim Dalı olmuştur. 2006 yılından bu yana Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak “Sosyal Pediatri Doktora Programı” yürütülmektedir.

AKADEMİK PERSONEL:

Öğretim Üyeleri:

1. Prof Dr Ufuk Beyazova (Emekli)

2. Prof Dr Figen Şahin (Emekli)

3. Prof Dr Aysu Duyan Çamurdan (2003-   )

4. Doç Dr Bahar Çuhacı Çakır (2020-    )

Bölümümüze bağlı olarak hizmet veren Aşı odasında, hemşireler Sebahat Akay ve Sultan Baba, Çocuk koruma Merkezinde ise hemşire Gülşen Taş çalışmaktadır.

SOSYAL PEDİATRİ DOKTORA PROGRAMI: Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı olarak 2006 yılında başlayan program, halen devam etmekte olup, bugüne kadar toplam 13 öğrenci doktora programını tamamlayarak PhD ünvanını almıştır. Programda halen 11 öğrenci bulunmaktadır.

Program Yürütücüsü:

Prof Dr Aysu Duyan Çamurdan