Tarihçe

TARİHÇE

 
  • Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı; 1992 yılında bilim dalı, 1996 yılında anabilim dalı olmuştur.
  • Anabilim Dalı olduktan sonra ana uzmanlık dalı olarak TUS ile araştırma görevlisi almaya ve uzmanlık eğitimi vermeye başlamıştır.

 

  • Bölümümüz ayrıca kendi üniversitemiz ve diğer üniversitelerin Psikiyatri Anabilim Dalı araştırma görevlilerine Çocuk Psikiyatrisi rotasyon eğitimleri sunmaktadır. Klinik psikoloji dalında da ODTÜ lisans üstü öğrencilerine staj eğitimi vermektedir. Halen ergen-çocuk-bebek poliklinikleri olarak öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve bir uzman psikologla birlikte hizmet verilmektedir. Bunun yanında yataklı bir birim oluşturma çabalarını sürdürmektedir.
  • Tıp Fakültesi öğrencilerine teorik ve pratik eğitim verilmektedir. 3. sınıfta gelişim 5. sınıfta çocuk ve ergenlerin ruhsal bozuklukları anlatılmaktadır.
  • Kurum içi ve kurum dışı faaliyetler; uzmanlık eğitimi, kurum içi birimler arası konsültasyon-liyezon hizmetleri, kurum dışı ilgili ve yan birimler arası akademik araştırma ders verme ve etkinliklerde işbirliği yapılmasıdır.
  • Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Derneği ile işbirliği içinde üniversitemiz adına, bölüm öğretim üyeleri tarafından okul içi ve dışında topluma dayalı anne baba ve öğretmen tutumları bağlamında seminer ve konferanslar verilmektedir. Ayrıca, okul konferansları,radyo-tv konuşmaları,sosyal hizmetler kurumu ve M.E.B lığı hizmet içi eğitim kurslarına katılımlar böümümüzce yürütülmektedir.
  • Anabilim dalımızın bugüne kadar yaptığı faaliyetler aşağıdadır:
    Şubat 2000 de ergen ruh sağlığı kongresi tarafımızdan yapılmıştır.
    2001 Nisan ayında Ulusal çocuk ve  ergen ruh sağlığı kongresi tarafımızdan düzenlenmiştir.
    Aralık 2009 da ergen ruh sağlığı kongresi tarafımızdan yapılmıştır.
    Senede iki kez Aralık ve Mayıs aylarında Ankara seminerleri tarafımızdan yapılmaktadır.

 

background image