Tiyatro ''Karanlıktan Sızan Işık''
5 Mayıs 2024 | 20:00

 

 

Dünya Pulmoner Hipertansiyon Farkındalık Günü Etkinlikleri ,

 

Dünyada oldukça nadir görülen ve tedavisi olmayan ölümcül hastalıkların en tehlikelilerinden olan Pulmoner Hipertansiyon”, ülkemizde de birçok insanımızın yaşamını tehdit etmektedir.

En basit tabirle anlatmak gerekirse akciğerlerdeki damar basıncı artışı sebebiyle kalbin olağandan fazla çalışması ve yorulması neticesinde ortaya çıkan ve zorlu tedavi süreçleri olan bu yıkıcı hastalıktan ülkemizdeki insanımız da muzdariptir.

Her yıl 5 Mayısta, Dünya Pulmoner Hipertansiyon Farkındalık Günü” adı altında, bu ölümcül hastalığın topluma anlatılması, bireylerin hastalık hakkında erken tanıyı destekler nitelikte aydınlatılması ve bu hastalığa sahip kişilerin sorunlarına dikkat çekilmesi amaçlanmaktadır.

Ülkemizin bu alandaki güzide sivil toplum kuruluşları olan Akciğer Damar Hastalıkları ve Araştırma Derneği, Türk Kardiyoloji Derneği, Türk Pediatrik Kardiyoloji ve Kalp Cerrahisi Derneği, Yoga Federasyonu  ile Pulmoner Hipertansiyon ve Skleroderma Hasta Derneği 5 Mayıs 2024 tarihinde çok özel farkındalık etkinlikleri gerçekleştirecektir.

Bunların ilki, 5 Mayıs 2024 Saat 11.00’de Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesinde “Sağlık İçin El Ele” temalı bir etkinlik olacaktır. Bu etkinlikte hasta ve doktorlar birlikte takımlar oluşturarak Bocce-Petank yarışmasına katılacaklardır.  Bu etkinlik sırasında Sağlık Bakan Yardımcımız, Gazi Üniversitesi Rektörü, derneklerin başkanları ve katılımları dahilinde bazı sanatçılarımız etkinlik alanında olacaktır.

İkinci etkinlik, 5 Mayıs 2024 saat 20:00’de Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde gerçekleşecektir. Bu etkinlikte Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu’nun yazdığı ve Devlet Sanatçısı Tamer Aykut tarafından sanat yönetmenliği ve yapılan bir tiyatro oyunu temsili yapılacaktır. Bu oyun bir pulmoner hipertansiyon hastasının tanı anından itibaren yaşamını aktarmayı amaçlamaktadır. Oyunda Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tiyatro Topluluğu öğrencileri rol almaktadır.

Bu anlamlı etkinlikte sizleri görmeyi bekliyor, sağlıklı günler diliyoruz…


Konu : Sağlık İçin El Ele

Etkinlik türü: Bocce Petank Oyunları

Yer: Gazi Üniversitesi rektörlük Yerleşkesi, Kültür Merkezi Bahçesi

Tarih : 5 Mayıs 2024

Saat: 11:00 – 13:00

 

Etkinlik türü: Tiyatro

Yer: Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Altındağ, Ankara

Tarih : 5 Mayıs 2024

Saat: 20:00 – 22:00

 

 

 

 

background image