Gazi Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 8. maddesinin birinci fıkrasına göre akademik takvimde belirtilen sürede kaydını yenilemeyen öğrenci, o yarıyılda/yılda derslere ve sınavlara giremez; beşinci fıkrasına göreyse öğrenci, danışmanından yarıyıl/yıl ders kayıt onayını almak zorundadır.
Yönetmelik hükümleri uyarınca, Tüm öğrencilerimizin 2025-2026 GÜZ dönemi ders kayıtları ve onaylarının 11-15 Eylül 2025 tarihlerinde yapılması gerekmektedir.
(Normal öğrenim süresini (6 yılı) aşan ile burslu olmayan yabancı uyruklu öğrencilerimiz öğrenim ücretlerini yatırdıktan sonra internet üzerinden ders alma ve onay işlemlerini yapabileceklerdir.) Öğrenci onayı verilmeden danışman onayının yapılması mümkün olmadığından bu dönem, ilk kez bulundukları sınıfları okuyacak olan
Hazırlık Sınıfı Öğrencilerimiz: EPP-100 ENGLISH PREPARATORY PROGRAM
1. Sınıf öğrencilerimiz: MED-100, TAR – 101 (Tarih), TD-101 (Türk Dili),
ENG-103 (İngilizce) ve 1. Sınıftan 1 adet seçmeli ders
2. Sınıf öğrencilerimiz: MED 200, MEN-201 (İngilizce) ve
2. Sınıftan bir adet seçmeli ders
3. Sınıf öğrencilerimiz: MED 300, MEN-301 (İngilizce) ve
3. Sınıftan bir adet seçmeli ders
4. Sınıf öğrencilerimiz : 11 staj ve MEN-401 (İngilizce)
5. Sınıf öğrencilerimiz: Tüm staj derslerini
6. Sınıf öğrencilerimiz: Tüm staj derslerini
Ve irregüler 4., 5., ve 6. Sınıf öğrencileri sadece sorumlu oldukları
Derslerini seçerek kayıt işleminin ilk aşamasını tamamlayıp sonrasında ikinci aşama olan öğrenci ders kayıt onayını vermeleri, danışmanların, onay işlemini tamamlamış öğrencilerin danışman onayını yapmaları gerekmektedir.
Öğrencilerimiz, iki basamaklı onay sürecini tamamlamamaları halinde öğrencilik haklarından yararlanamayacakları gibi sınavlara da giremeyeceklerinden olası süre kayıpları yaşayacaklardır.
ÖNEMLE DUYURULUR. 03.09.2025
TIP FAKÜLTESİ DEKANLIĞI
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.