Üniversitemiz Gazi Tıp Müzik Kulübü tarafından ilk kez 2017 yılında “Yaşam için Müzik” başlığı altında yapılan hastane içi müzik dinletilerine yeniden başlandı. Üniversitemiz Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serdar Kula akademik danışmanlığında Tıp Fakültesi Müzik Kulübü öğrencileri Deniz Turgut, Berke Kağan Aykaş, Kaan Arda Yılmaz, Eren Sezer ve Bilge İrem Çelik tarafından Üniversitemiz Gazi Hastanesi içerisinde halka açık alanda müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirildi.
Hastalar, yakınları ve çalışanlar tarafından çok olumlu bulunan müzik dinletisi etkinliğinin, her Perşembe günü Başhekimlik önünde 12:30 - 13:00 saatleri arasında yapılması planlanıyor. Etkinlikte hekimler ve hastalar birlikte şarkı söylüyor ve hastanelerin bilinen örüntüsünde olumlu yönde anlamlı bir değişiklik olması düşünülüyor.
Sağlık hizmeti verilen kurumlarda son zamanlarda giderek artan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet açısından gerilimi azaltıcı, hasta ve hekimler arasında empatiyi artıran bu etkinlik, Ülkemiz Tıp Fakülteleri içerisinde ilk kez ve sadece Üniversitemizde yapılıyor.
Etkinlikle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Prof. Dr. Serdar Kula, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında, her zaman farklı ve ileride olan Gazi Üniversitesinin yine anlamlı bir etkinlikle bu farkını ortaya koyduğu ve diğer sağlık kuruluşlarına örnek olacağı bir etkinliğin paydaşı olmaktan mutluyuz” dedi.
Öğrencilerimiz ERA 2026 Kongresi’nde Üniversitemizi ve Ülkemizi Başarıyla Temsil Etti.
Öğrencimiz Begüm Ece BALSAK'tan büyük başarı.
2026 Yılı Biniş Törenimiz Prof. Dr. Enver Hasanoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
'Nadir İflamatuar Hastalıklar Sempozyumu 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü'nde Gerçekleştirildi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.