Fakültemiz Çocuk Beslenme ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı Prof. Dr. Alev Hasanoğlu Faz 1 Klinik Araştırmalar Merkezi, dünya çapında elde ettiği klinik başarıyı düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuna duyurdu. Yapılan basın açıklamasına Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Alper Ceylan, Merkez Müdürü Prof. Dr. Leyla Tümer, Başhekim Doç. Dr. Hasan Bostancı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Prof. Dr. Aysun Bideci, Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Faz 1 Klinik çalışmalarda görev alan öğretim üyeleri, uzmanlar, sağlık personeli ve saha koordinatörleri katıldılar.
Basın açıklamasını yapan Merkez Müdürü Prof. Dr. Leyla Tümer, "Uzun yıllardan bu yana ülkemizde Çocuk Metabolizma ve Çocuk Genetik Hastalıkları alanında, kurucusu Prof. Dr. Alev Hasanoğlu’nın açtığı yolda tanı ve tedavi konusunda önemli araştırmalar ve aşamalar gerçekleştiren Çocuk Metabolizma ve Çocuk Genetik Hastalıkları Bilim Dalları son dört ayda sadece ülkemizde değil, dünyada da çok önemli bir dizi gelişmeye olanak sağlamıştır" dedi.
Merkez Müdürü Prof. Dr. Leyla Tümer, konuşmasını şöyle tamamladı: "Bilim Dallarımızda gerçekleştirilen çok önemli bir çalışma da ülkemizde ve dünyada ölümlere ve sakatlıklara yol açan lizozomal hastalıklar konusunda olmuştur. Buna ek olarak, ülkemizde ilk kez başlatılan bir çalışma ile, lizozomal hastalığı bulunan bebeklerimize en erken dönemde tanı koyarak en kısa zamanda tedaviye ulaşmalarını, ölüm ve sakatlıkları önlemeyi hedefleyen yenidoğan tarama projesi başlatılması olmuştur. Bu proje ile aynı anda sekiz hastalığın doğum sonrası 15 dakikada taranması hedeflenmektedir. Gazi Üniversitesi Çocuk Metabolizma ve Çocuk Genetik Bilim Dalları şimdi kendilerine en önemli hedef olarak “ülkemizin ilk onaylı gen tedavisini üretmek” amacını belirlemiştir. Bu kapsamda ADEP proje desteği sağlanmış ve daha önce bir tedavisi bulunmayan bir hastalıkta ülkemizin ilk gen tedavisini üretme konusunda son aşamaya gelinmiştir."
Elde edilen bu başarı dolayısıyla Fakültemiz Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim Dalı, Çocuk Genetik Bilim Dalı, Faz 1 çalışmalarında yer alan Anabilim Dalları öğretim üyeleri ve tüm araştırmacıları tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.